Bloggers Ενωμένοι, Ποτέ Νικημένοι

Σάββατο, 21 Ιουνίου 2008

AIDS-HIV, μια άποψη


του Κύρου Κόκκα

"Έχουν δίκιο ότι στην Ελλάδα όλα φτάνουν με είκοσι χρόνια καθυστέρηση. Τόσα μας πήρε για να αποκτήσει η Ελλαδίτσα μας τη δική της, γκλαμουράτη αρνήτρια του HIV. Που χτίζει καριέρα πουλώντας θεωρίες συνομωσίας."

Στην Ελλάδα, με καθυστέρηση δύο δεκαετιών, έχουμε τη σπάνια χαρά να διαθέτουμε μια εγχώρια εκπρόσωπο της θεωρίας συνομωσίας και αρνήτρια του ιού HIV, την Μαρία Παπαγιαννίδου, φιλόλογο, δημοσιογράφο (Το Βήμα, πολιτιστικά/κριτική βιβλίου), συγγραφέα και οροθετική στον HIV.

Μαζί με αυτήν ανακάλυψε έκπληκτη και θαμπωμένη μια διαλεχτή μερίδα της δημοσιογραφικής κοινότητας της Ελλάδας τη θεωρία συνομωσίας για το AIDS. Πρόκειται για την ίδια μερίδα που αξιολογεί με πηχυαίους τίτλους το ποιος εφοπλιστής απάτησε ποια τηλεπαρουσιάστρια, ποιος διάσημος πνίγηκε από πατατάκι τσιπς, ποιος άσημος βρέθηκε κατακρεουργημένος στην μπανιέρα του, ποια τραγουδίστρια φόρεσε τι κλπ.

Έτσι η κυρία Παπαγιαννίδου καλύπτοντας την ανάγκη μερίδας του τύπου για πιασάρικους τίτλους και «ξεσκεπάζοντας» μια παγκόσμια συνωμοσία, βρέθηκε να δίνει συνεντεύξεις απίστευτης μπουρδολογίας σε περιοδικά και εφημερίδες, να πατρονάρεται κραυγαλέα από συγκεκριμένο, λαμπρό δημοσιογραφικό οργανισμό, να βραβεύεται από κουτσομπολίστικα περιοδικά τεράστιου βεληνεκούς ως «γυναίκα της χρονιάς».

Από την πλήρη αφάνεια μια άγνωστη δημοσιογράφος έχει φτάσει να ακούγεται στο πανελλήνιο, μόνο και μόνο γιατί χρησιμοποιεί το διαφημιστικό τέχνασμα του αναπάντεχου, του ριζοσπαστικού, του αιρετικού. Η γνώμη μιας άσχετης βαρύνει περισσότερο από αυτή χιλιάδων ανθρώπων που έχουν περάσει μια ζωή σπουδάζοντας, μελετώντας, ερευνώντας. Βαρύνει περισσότερο από τις ζωντανές μαρτυρίες χιλιάδων οροθετικών που γλίτωσαν τον θάνατο στο «παρά πέντε» χάρις στα αντιρετροϊικά φάρμακα. Ο λόγος; Μα αφού «ξέρει» την «αλήθεια»! Και μας «ανοίγει τα μάτια»! Καταπώς φαίνεται, εκτός από οροθετική, η κυρία Παπαγιαννίδου είναι και τρομερά καπάτσα στο μάρκετινγκ...

Η εν λόγω κυρία, όχι μόνον αρνείται την ύπαρξη του ιού, αλλά και τις επίσημες στατιστικές ολόκληρου του κόσμου. Τα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα Υπουργεία Υγείας όλων των χωρών του κόσμου λένε ψέματα ή κάνουν λάθος. Είναι σίγουρη, βασιζόμενη στις δικές της έρευνες (!), ότι ο ιός μεταδίδεται μόνον σε ομοφυλόφιλους ή σε τοξικομανείς. Δεν έχει βρει κανέναν ετεροφυλόφιλο άντρα οροθετικό. Ούτε καν αυτοί με τους οποίους έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις δεν κόλλησαν, ισχυρίζεται (πολύ υπεύθυνα και ηθικά πειράματα έκανε στους εραστές της). Προφανώς, ο ιός καταλαβαίνει ότι έχουν το κοκαλάκι της νυχτερίδας και τους αποφεύγει. Οι γκέι που δεν το έχουν, την πατάνε!

Για την Αφρική, όπου οι ετεροφυλόφιλοι πεθαίνουν από AIDS σε τρομακτικούς ρυθμούς, είναι όλα ψέματα. Δεν πεθαίνουν από τον ιό. Από άλλα πράγματα πεθαίνουν.
Τα φάρμακα είναι πολύ κακά και χειροτερεύουν την κατάσταση των φορέων του ιού. Είναι υπεύθυνα για ό,τι κακό τους συμβαίνει. Στην Αφρική μάλιστα, είναι τα φάρμακα κατά του ιού «ξεπαστρεύουν» (sic) τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι κατά την εκτίμησή της δεν πάσχουν από AIDS αλλά από τα παρεπόμενα της αποικιοκρατίας.

Η ίδια έπαιρνε φάρμακα επί σειρά ετών, αλλά τα σταμάτησε εδώ και λίγους μήνες και «αισθάνεται περίφημα». (Το τελευταίο, που η εν λόγω κυρία προβάλλει ως καταπληκτική απόφαση και μεγάλη επανάσταση, το κάνουν και πολλοί άλλοι οροθετικοί σε συνεργασία με τους γιατρούς τους για διάφορους λόγους. Ονομάζεται «διακοπή θεραπείας» και εφόσον είναι ελεγχόμενο και για περιορισμένο χρονικό διάστημα δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους. Το ότι αυτή «αισθάνεται περίφημα» δεν είναι τίποτε το ιδιαίτερο, ούτε απόδειξη του ότι μετά από μερικούς μήνες χωρίς φάρμακα θα συνεχίσει να αισθάνεται έτσι).

Το μήνυμά της είναι σαφές: ετεροφυλόφιλοι κάντε σεξ χωρίς προφυλάξεις, οροθετικοί σταματήστε τα δηλητηριώδη φάρμακά σας. Όλοι σας λένε ψέματα, μόνο εγώ σας λέω την αλήθεια.

«Εγώ νίκησα το AIDS και για να πειστείτε αγοράστε τα βιβλία μου» είναι η μόνιμη επωδός που επαναλαμβάνεται σε κάθε δυνατή παραλλαγή, πολλές φορές σε κάθε συνέντευξη.
Η κυρία Παπαγιαννίδου μπορεί να πιστεύει ό,τι παρανοϊκό θέλει, να παίρνει ό,τι φάρμακα θέλει και ως οροθετική να κάνει ό,τι της αρέσει στη σεξουαλική της ζωή. Αν ως φιλόλογος θεωρεί ότι έχει τις γνώσεις και το ειδικό βάρος να κρίνει ολόκληρη την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, επίσης δικαίωμά της. Εδώ άλλοι πιστεύουν ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων.

Σε μια σοβαρή χώρα, οι απόψεις της θα είχαν την ίδια βαρύτητα όση η γνώμη μιας γάτας για τη μετρική του Αισχύλου αλλά δυστυχώς η κυρία Παπαγιαννίδου πουλάει. Η δημοσιότητα που τής προσφέρεται δεν μας γεννά απορίες: αντανακλά το επίπεδο της δημοσιογραφίας που την φιλοξενεί. Σε μια χώρα όπου σε καθημερινή βάση τα ΜΜΕ μάς ταΐζουν τόνους σκουπιδιών, εμετικά ριάλιτι και πρωινάδικα για διανοητικά καθυστερημένους, αυτό μας ξάφνιασε;

Η κάντε-με-διάσημη κυρία Παπαγιαννίδου λέει ό,τι μπούρδα θέλει ή ό,τι συμφέρει την τσέπη της. Και οι δημοσιογράφοι την παρακολουθούν έκθαμβοι: τι ποταμός σοφίας, τι βάθος ιδεών!
Το μόνο που μπορεί να ελπίζει κανείς είναι να μην την παίρνουν στα σοβαρά οι οροθετικοί και να βάζουν την ζωή τους (και αυτή των άλλων) σε κίνδυνο, ούτε οι στρέιτ και ξεχάσουν τα προφυλακτικά.

Το επόμενο που μπορεί να ελπίζει κανείς είναι να ξυπνήσουν τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ που κοιμούνται μακαρίως και να βγάλουν μια ανακοίνωση για την εγκληματική μπουρδολογία της ανωτέρω κυρίας.

Πάντως, για να διευκολύνει τα πράγματα, η ίδια φροντίζει να ξεσκεπάζει (ή σωστότερα, δεν μπορεί να κρύψει) τα βαθύτερα κίνητρα πίσω από την αλτρουιστική σταυροφορία της: «αγοράστε τα βιβλία μου» αναμασά (διάβαζε: ικετεύει) μέχρι ναυτίας σε κάθε περίσταση. Απ’ ό,τι φαίνεται στις συνεντεύξεις και την ιστοσελίδα της αυτό είναι το μόνο που την καίει: οι πωλήσεις και τα ποσοστά.

Τελικά στο ξεπούλημα και τον αυτοεξευτελισμό δεν υπάρχει πάτος.

Αναδημοσιεύω την άποψη του κ Κόκκα σαν δείγμα της αντιπαράθεσης της επικρατούσας άποψης περι AIDS-HIV προς τους αρνητές της. Θα ακολουθήσουν και άλλες.
Ιάσιος


5 σχόλια:

Ερινύα είπε...

Κλαπ, κλαπ, κλάπ, ...

Βέβαια, ο αρθρογράφος το "κάνει γαργάρα" οτι η κυρία Παπαγιαννίδου δεν εκφράζει δικές της απόψεις αλλά τις θέσεις αξιοσημείωτης μερίδας ειδικών γιατρών, βιοχημικών, επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων που εργάστηκαν στην βιομηχανία του AIDS ή ερεύνησαν το ζήτημα και φορέων που κατάλαβαν πως τίποτα δεν πήγαινε καλά με την υποτιθέμενη (προληπτική) "θεραπεία" τους και την σταμάτησαν. Και λίγα λέω.

Ακόμα ο αρθρογράφος κάνει τον κουτό πουλώντας το παραμύθι οτι -ούτε λίγο ούτε πολύ- ένας συγγραφέας είναι εύκολο να πλουτίσει πουλώντας βιβλία. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις ο συγγραφέας χάνει χρήματα προκειμένου να μπορέσει να εκδόσει το βιβλίο του. Να κερδίσει μόνο αυτά που ξόδεψε είναι επιτυχία. Εκτός κι αν είναι κάτι σαν ... David Irving και πουλάει αμέτρητο πλήθος βιβλίων, που μεταφράζονται και διαδίδονται παγκοσμίως.

Αυτοί που είναι πολέμιοι της άποψης που εκφράζει η κυρία Παπαγιαννίδου και καταφέρονται εναντίον αυτής της άποψης παρουσιάζοντάς την με ελλειπή δεδομένα και αφορισμούς, έχουν προφανώς τους λόγους τους...

Οι πηγές στις οποίες στηρίζει η Κυρία Παπαγιαννίδου τις απόψεις της βρίσκονται σε πολλούς συνδέσμους στον δικτυακό της τόπο και όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει.

Στα Αγγλικά υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες για το θέμα και πάμπολλα βίντεο στο google, στο youtube και αλλού με τις απόψεις και τις επιχειρηματολογίες των ειδικών τις οποίες προβάλλει η Μαρία Παπαγιαννίδου. Μια αναζήτηση θα πείσει τον καθένα για το ζήτημα.

Ιασιος είπε...

έχεις δίκιο ερινύα,
ο εν λόγω δημοσιογράφος όπως και άλλοι έχουν τους λόγους τους για να γράφουν αυτά

για μένα είναι στρατευμένοι στο πλευρό του επίσημου και κρατούντος συστήματος-οδοστρωτήρα

δρουν δήθεν με ελεύθερη βούληση αλλά είναι οι κρυφοί ελεύθεροι σκοπευτές ή δολιοφθορείς για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη

έβαλα αυτό το άρθρο σαν αντιδιαστολή απέναντι στους αρνητές για να δούμε όλοι με τι έχουμε να κάνουμε και τι θα αντιμετωπίσουμε όσοι θέλουμε να φανεί η αλήθεια στο καυτό και επικίνδυνο θέμα του AIDS

την καλησπέρα μου

Ερινύα είπε...

Είδα βέβαια και τα άλλα άρθρα που έχεις αναρτήσει για το θέμα του AIDS. Θα βρείς και στο δικό μου ιστολόγιο πλήθος άρθρων για το ίδιο θέμα με μια αναζήτηση σε παλιότερές μου αναρτήσεις. Μόλις υπάρξουν και άλλα ενδιαφέροντα νέα για το θέμα αυτό και υποπέσουν στην αντίληψή μου θα τα δημοσιεύσω και εγώ.

Δώσε λίγη προσοχή στο ιστολόγιό σου: Κάποιο από τα "καλούδια" που έχεις προσθέσει υποψιάζομαι οτι ευθύνεται για την προσπάθεια του φυλλομετρητή (browser), τουλάχιστον στον δικό μου υπολογιστή, να φορτώσει αναδυόμενα παράθυρα και για τη μεγάλη καθυστέρηση στη φόρτωση των σελίδων του ιστολογίου σου.

Ιασιος είπε...

Ευχαριστώ Ερινύα,

όσο για τον Browser, μια βδομάδα βάζω και βγάζω τα καλούδια μου
και αυτό που παρατήρησα είναι ότι κάνει ένα freeze όταν φορτώνει από το google.com και όχι από τις άλλες διευθύνσεις.

στο δικό μου PC τα ads μπλοκάρονται ικανοποιητικά

έχω προσπαθήσει να γράψω στο blogger αλλά δεν υπάρχει προς το παρών επικοινωνία με email

κάθε βοήθεια δεκτή και ευχαριστώ

Ερινύα είπε...

Αυτή τη στιγμή που γράφω το ιστολόγιο έχει ελαφρύνει αρκετά και δεν παρουσιάζεται πρόβλημα.

Για το θέμα τώρα, δες -αν δεν έχεις δει- τις αναρτήσεις για το AIDS στην Αφρική με τον Charles Geshekter: Πρώτο μέρος εδώ και συνεχίζεται με συνδέσμους.

Ενδιαφέρον ξενόγλωσσο ιστολόγιο το You bet your life.


Φίλοι μου bloggers



Ενημέρωση



Blogs με ενδιαφέρον


Αγαπημένες μου αναρτήσεις

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, 28/11/2008

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, 14/11/2008

Lockheart, 29/8/2008

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, 28/8/2008

Εχετλαίος, 26/8/2008

Πυρίσπορος, 23/8/2008

Πυρίσπορος, 08/8/2008

Πυρίσπορος, 07/8/2008

Πυρίσπορος, 05/8/2008

Edelweiss, 31/7/2008

Πυρίσπορος, 20/7/2008

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, 20/7/2008

Πυρίσπορος, 27/6/2008

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, 26/6/2008

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ, 24/6/2008

Πυρίσπορος, 24/6/2008

Αγαπημένο μου τετραδιάκι, 28/5/2008